GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Stanivuković o pretresima u Gradskoj upravi: Znam da smo pošteno radili

I ako tužilaštvo i sudovi budu radili kako treba, to će biti najčistiji predmet, kazao je on

Stanivuković: Svako radi svoj posao. Printscreen

E. A.

29.3.2023

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković komentirao je rad policije i tužilaštva na predmetu koji se vodi protiv njega zbog prijave Nebojše Vukanovića i pretresa tokom kojih je iz Gradske uprave izuzimana dokumentacija u vezi s ATP turnirom "Srpska open".

- Svako radi svoj posao. Kada kažete da je izuzeto, to zvuči onako zastrašujuće. Tužilaštvo je preko policije tražilo na uvid dokumentaciju o onom što se radi na turniru - rekao je Stanivuković ističući da je s ljubavlju ustupio ono što je traženo.

Pošten rad

- Jer znam da smo pošteno radili i radit ćemo. I ako tužilaštvo i sudovi budu radili kako treba, to će biti najčistiji predmet - kazao je on.

Najavljuje i da će, kada se sve završi, onima koji su podnosili prijave pokazati da je sve bilo kako treba.

Stanivuković je danas govorio i o presudi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je o zemljištu na lokaciji stare Autobuske stanice u centru grada odlučio u korist Autoprevoza. Prema njoj, od 13. aprila grad neće imati pravo da upravlja atraktivnom lokacijom.

- Grad Banja Luka neće dati nijedan milimetar svog zemljišta. U slučaju Autoprevoza je važno reći da su svi sudovi RS rekli da je to zemljište Grada Banja Luka, samo je Ustavni sud Bosne i Hercegovine preinačio odluke sudova iz RS - kazao je. 

Proces nije proveden

Grad, kaže, neće pristati na takve stvari. Podsjetio je da je grad 1979. donio odluku o dislokaciji autobuske stanice, ali je i napomenuo da do 2004. kroz akte proces nije proveden do kraja.

Autoprevoz je opružio i da su od Grada tražili 13 miliona maraka za Vidovdansku ulicu, koja je uz spornu lokaciju, što je grad odbio da da.

- Koliko je ovo sve kriminalno. Oni su, kao zalog svojih kredita, Autoprevoz je davao Vidovdansku ulicu - rekao je Stanivuković.

Dodao je i to da su pripremili smo 28 novih i starih materijalnih dokaza koji potvrđuju priču.

- Za sada poruka to je naše zemljište i ne damo ga. Iako su sudovi, pogotovo onaj tamo bh. sud protiv nas. Moja poruka vlasnicima Autoprevoza je da ništa ne pokušavaju 13. aprila -  rekao je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.