NE ŽELI KRADLJIVCA

Nikšić pisao Ogreševiću: Promijenite kandidata za ministra Kljaku, njegovo imenovanje bi kompromitiralo Vladu

Kljako je od strane CIK-a BiH označen kao jedna od osoba koja je radila zloupotrebe prilikom provođenja izbornog procesa u Gradu Mostaru, rekao je

Nermin Nikšić i Nermin Ogrešević. Denis Kapetanovic / PIXSELL - Facebook

S. S.

29.3.2023

Lider SDP-a i prijedlog Osmorke i HDZ-a za novog premijera FBiH Nermin Nikšić obratio se predsjedniku NES-a Nerminu Ogreševiću povodom prijedloga te stranke Anela Kljake za ministra trgovine.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani predsjedniče Ogrešević,

u skladu sa potpisanim Sporazumom u toku jučerašnjeg dana dobili smo kandidate za ministre u Vladi, pored ostalih stranaka i od NES-a. Potpuno poštujući princip da svaki politički subjekt potpisnik Sporazuma samostalno utvrđuje svoje kandidate želim Vas zamoliti da razmotrite i promijenite kandidata za ministra trgovine g-dina Anela Kljaku.

Borba protiv korupcije i kriminala

Mi smo se kao potpisnici sporazuma opredijeljeni na beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala, a gdin Kljako je od strane CIK-a BiH označen kao jedna od osoba koja je radila zloupotrebe prilikom provođenja izbornog procesa u Gradu Mostaru. Smatram da bi njegovo imenovanje jako kompromitiralo Vladu Federacije.

Naravno da je proces kroz koji prolazimo opterećen brojnim spinovima i lažima naših političkih protivnika koji nastoje da unesu razdor među nama i prije nego što smo počeli raditi. Drago mi je da smo svi jako opredijeljeni da dovedemo proces do kraja i da pokažemo kako su promjene moguće. Ako padnemo na prvom koraku nisam siguran da ćemo uspjeti u tome.

Anel Kljako: Kradljivac glasova. Facebook

Sa svoje strane i u ime SDP-a BiH želim iskazati apsolutnu opredijeljenost da zajedno radimo u korist svih građana Bosne i Hercegovine.Potpuno sam uvjeren da dijelimo isti cilj, zbog čega Vas još jednom molim za razumijevanje.

Bezbroj napada

Naravno da sam kao što sam do sada platio političku cijenu i istrpio bezbroj napada, spreman platiti i drugu cijenu. Nisam spreman i ne moram po svaku cijenu biti premijer , pogotovo ako nemam bar najnužnije razumijevanje partnera.

lskreno se nadam da ćemo pozitivno iskustvo koje smo imali u prethodnim godinama saradnje nastaviti i u Vladi Federacije BiH - navodi se u pismu.

Pismo Nikšića Ogreševiću. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.