NEVOLJE

Stanko, kojeg su stavili na izbornu listu a da nije ni znao, u belaju: Vjetar mu odnio krov s kuće

Sve se desilo prije nekoliko dana u popodnevnim satima kada su jak vjetar, kiša i grad pogodili Želeće kod Žepča

Stanko Ignjatović pored konstrukcije krova koju je odnio vjetar. Screenshot

E. T.

30.3.2023

Stanko Ignjatović iz Želeće kod Žepča ostao je bez krova na kući. Iznenadni i snažan vjetar otpuhao je njegovo krovište kao balon. Sve se desilo prije nekoliko dana u popodnevnim satima kada su jak vjetar, kiša i grad pogodili Želeće kod Žepča, objavio je YouTube kanal Srećko Stipović. 


Stanko je potražio spas od kiše i vjetra u podrumu kuće ali i tu je prokišnjavalo. Kako će ovaj siromašni čovjek nabaviti novi lim ili crijep te adekvatnu građu za kuću teško je prognozirati.

Inače, Stanko Ignjatović je u fokus javnosti došao prošle godine u avgustu kada se bez svog znanja našao na listi stranke PDA za Skupštinu ZDK.

- Šta je PDA? Je li to neki porez? Ko me stavio na tu listu? Ko? Kako sam došao ja na tu listu? Na osnovu čega? Ja po dva dana nemam hljeba, nemam kruha, nemam pogače - rekao je Stanko koji živi u užasnim uslovima.

Stanko živi od socijale koja iznosi 150 KM na mjesec. Svi koji žele pomoći Stanku mogu to učiniti uplatom putem Western union banke na adresu: Stanko Ignjatović, Želeće b.b. 72230 Žepče mobitel broj: 063 058 127

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.