KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Karić: Želim grad u kojem se zdravo i sadržajno živi

Temelj našeg optimizam leži u uvećanom budžetu grada Sarajeva

Sa današnje konferencije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Piše: Eldar Abaz

30.3.2023

U Vijećnici je danas održana konferencija povodom šestog aprila, dana grada Sarajeva. Ovom prilikom se obratila gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

- Želim grad u kojem se zdravo, kvalitetno i sadržajno živi - navodi Karić.

Dodala je i to da grad Sarajevo kao glavni grad BiH je učinio značajne korake ka naprijed.

- Temelj našeg optimizam leži u uvećanom budžetu grada Sarajeva, a pokazali smo i domaćinski odnos spram naše kuće, jer smo vratili gradu ono što mu pripada, poput Vijećnice - istakla je Karić.

Kazala je i to da ovakvim radom se gradi dinamična i finkcionalna budućnost. Gradonačelnica je istakla i to da se nastavlja raditi na čišćenju grada, jer je počela je iluminacija mostova i ukrašavanje, ali i uklanjanje grafita.

- Također, nastavljamo pružati podršku najugroženijima, poput osoba s invaliditetom, žena oboljelih od raka dojke i svih onih kojima je pomoć potrebna - ističe Karić.

Osvrnula se i na saradnju Sarajeva sa drugim velikim svjetskim ali i evropskim gradovima, te navela da je saradnja od izuzetne važnosti. Osim gradonačelnice, obratio se i presjedavajući Gradaskog Vijeća Jasmin Ademović, koji je istakao da je ponosan što predstavlja najkvalitetniji kolektiv, kakav ima Gradsko Vijeće.

Istakao je i važnost rođendana grada Sarajeva i da će se nastaviti raditi kao i do sada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.