GRADONAČELNIK ZENICE

Oglasio se Kasumović o protestima rudara: Nikad ih neću ostaviti na cjedilu!

Iskreno upućujem izvinjenje svim rudarima i članovima njihovih porodica koje kao čovjek i kao gradonačelnik nikada neću ostaviti na cjedilu, naveo je

Kasumović: Pružio podršku. Avaz

N. Aj.

31.3.2023

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović oglasio se na društvenim mrežama te je objavio i video.

- Dragi građani Bosne i Hercegovine, svjedoci ste, kao i ja, šta se u posljednjih nekoliko dana dešava u Zenici, a tiče se problema dugovanja RMU Zenica prema Gradu koja dosežu iz 2007. godine.

Prijetnje likvidacijom

Upoznat sam od saradnika, kao i medija o svemu i bez namjere da “doljevam ulje na vatru” predlažem svima da poslušaju uvaženog gospodina Marka Divkovića koji je rekao jedinu pravu istinu, koja je, uostalom, poznata svakome u ovoj zemlji, a posebno našim rudarima.

Naravno, ništa nije slučajno, pa ni vrijeme ovih napada na mene, kao i na gospodu Elmedina Konakovića i Nermina Nikšića kojima SDA jurišnici otvoreno prijete likvidacijom.

Pitam se, da li je ovo borba SDA za državu?

Iskreno upućujem izvinjenje svim rudarima i članovima njihovih porodica koje kao čovjek i kao gradonačelnik nikada neću ostaviti na cjedilu - naveo je Kasumović.

Blokada puta

Podsjetimo, rudari u Zenici već nekoliko dana protestuju, a danas su blokirali saobraćaj na uključno/isključnoj petlji za autoput na magistralni put M-17. Rudari su noć iza nas proveli pod vedrim nebom, a jutros su dali još jedan rok Gradskoj upravi Zenica da riješi s Elektroprivredom Bosne i Hercegovine i upravom RMU Zenica blokadu računa. Od njih nisu dobili odgovor te su se odlučili na blokadu puta.

Račun rudnika je blokiran na osnovu kamata za KGZ naknadu za što je ranije plaćena glavnica, ali kamate od blizu tri miliona KM nikada nisu otpisane zbog čega posljednjih 18 mjeseci rudarima svaki mjesec Grad Zenica na osnovu ovih potraživanja blokira račun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.