GOSTOVAO NA FACE TV

Konaković javno pitao Lendu: Bošnjače, ko je krao glasove?

Prvu noć sam pisao Šmitu, Satleru i Marfiju da je na sceni otimanje vlasti, rekao je Konaković

Elmedin Konaković. Face TV

H. J. I.

31.3.2023

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH, bio je večerašnji gost u "Centralnom dnevniku" kod Senada Hadžijerzovića na Face TV.

Konaković se osvrnuo na formiranje Vlade FBiH.

Vlast u FBiH

- Znali smo da je ovo zahtjevan proces, borba sa stranačkim i koruptivnim gigantom. Znali smo da će pritisci biti ogromni. Dobro je da će SDP imati sjednicu Predsjedništva. Mi smo nadomak svog cilja, postavili smo vlast svugdje osim u Tuzli. Mislim i da će formiranje Vlade FBiH doći do kraja, ali vidjet ćemo. Ako većina kaže da hoće s SDA, SDP će ići s njima. Na Federalnoj vladi je najveća odgovornost. Mislim da će SDP u ponedjeljak potvrditi partnertsvo, ako ne budu, to će biti politička bomba - rekao je Konaković.

Priča je bila farsa

Postavio je i pitanje Lendi.

- Lendo i njegov predsjednik su samouvjereno govorili da neće pasti Kanton, Vijeće ministara; da nema govora da Osmica ima problema sa diplomom; da su dokumenti Sebije Izetbegović u redu… Ta sva priča je bila farsa! Sve što su prognozirali, nisu bili u pravu. Zašto Lendo nije rekao kako su krali glasove? Je l’ to Bošnjak? Prijavili smo to Tužilaštvu. Prvu noć sam pisao Šmitu, Satleru i Marfiju da je na sceni otimanje vlasti.

Optužbe da su popustili HDZ-u

Konaković se osvrnuo i na optužbe da su popustili HDZ-u.

- HDZ i SNSD imaju isto ministarstava kao i kada su bili partneri sa SDA. SDA se dogovarala u Mostaru, do Jablanice su mijenjali mišljenje. Sve patriote, a puni ko brod. Porodice obezbijeđene do šestog koljena - poručio je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.