GRADONAČELNIK ZENICE

Kasumović iz budžeta Grada izdvaja 100.000 KM za rudare

Grad je stabilan, a rudari su građani ovog grada, rekao je Kasumović

S današnjeg sastanka. Press Zenica

A. O.

5.4.2023

Vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Zenica zatražili su danas od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da iz budžeta Grada Zenica izdvoji 100.000 KM pomoći komoratima.

- Traže od mene da pomognem rudare sa 100.000 KM. Grad je stabilan, a rudari su građani ovog grada. Vrlo je bitno i to kako nije izborna godina pa niko ne može spinovati kako to radim radi izbora. Odmah ću uputiti dopis RMU "Zenica" da mi dostave žiroračune rudara, a Grad Zenica će svakog rudara pomoći sa 100 KM. Valja istaći da direktori i njihovi najbliži saradnici neće biti na tom spisku, jer se oni ne bore za rudare nego slušaju nalogodavce iz Sarajeva da pljačkaju građane Zenice, odnosno zeničke komorate - rekao je gradonačelnik Kasumović.

Denan Pašalić, vijećnik u Gradskom vijeću, ovom prilikom je poručio kako bi ova pomoć za rudare dobro došla posebno ako se uzme u obzir da dolazi Bajram.

- Tražili smo od gradonačelnika da obezbijedi sredstva u budžeta koja bi bila simbolična, svojevrsni bajramluk za rudare. Gradonačelnik Kasumović nas je ispoštovao i uvažio naš zahtjev, zbog čega smo mu zahvalni. I ovaj put nedvosmisleno je pokazao kako je uz rudare - kazao je vijećnik Pašalić.

Vijećnik Ekrem Tuka posebno je naglasio kako su prilikom ovog zahtjeva itekako vodili računa o interesu grada i da ne ugroze budžet.

- Imajući u vidu sve krize i probleme kroz koje su prošli rudari, odlučili smo i tražimo od gradonačelnika izdvajanje 100.000 KM, kako bi prevazišli krizu. Svakako, račun im je deblokiran, uskoro će dobiti plaće, ali dobro bi im došao i ovakav vid pomoći - rekao je Tuka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.