33. SJEDNICA CIK-A

Prijevremeni izbori u Živinicama: Utvrđen redoslijed kandidata na glasačkom listiću

Ovjerene su i četiri kandidatske liste od ovjerenih političkih stranaka

Sa današnje sjednice. CIK

H. J. I.

19.4.2023

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 33. sjednici, a nakon provedenog žrijebanja, usvojila Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore za gradonačelnika Grada Živinice. Utvrđeni redoslijed će biti dostupan javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Redoslijed na glasačkom listiću

Podsjećamo, danas je u skladu s Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Živinice Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine provela žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Također, danas je Centralna izborna komisija BiH, nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Živinice, ovjerila četiri kandidatske liste od ovjerenih političkih stranaka. Ranije je ovjerena prijava jednog nezavisnog kandidata.

Prijevremeni izbori krajem maja

U skladu s Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Živinice Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će konačne liste kandidata objaviti u službenim glasilima i na internet stranici www.izbori.ba.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Živinice će se održati u nedjelju, 28. maja 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.