PRENOSIMO

Mandal na N1: Dodik gubi podršku Beograda, Izetbegović i Komšić ne žele građansku BiH

Dobro je da je Ogrešević sam potvrdio i dokazao da je bio Trojanski konj SDA

Fadil Mandal u N1 studiju. Printscreen / N1

A. O.

4.5.2023

Politički analitičar i kolumnist "Avaza" Fadil Mandal gostovao je u Danu uživo na N1, kod urednika i voditelja Dalibora Mrdića.

Osim komentara o stravičnom masakru u osnovnoj školi u Beogradu, te položaju novinarske zajednice u BiH, Mandal je govorio i o aktuelnim političkim temama.

- Milorad Dodik je sve usamljeniji, patron iz udaljene Rusije, Putin, ne može mu pomoći, nedostaje mu novca, a sve je više signala da gubi i podršku predsjednika Vučića i zvaničnog Beograda - kazao je Mandal.

On predviđa da bi podrška zastupnika u Federalnom parlamentu Vladi FBiH, predvođenoj Nerminom Nikšićem, mogla porasti, te da će se postojećoj većini od 51 zastupnika u Zastupničkom domu u narednom periodu pridružiti još neki poslanici iz opozicije.

- Dobro je da su Ogrešević i Stranka za BiH sami javnosti i strankama trojke pokazali da su bili Trojanski konji SDA - rekao je Mandal.

On je, između ostalog, ocijenio da se SDA i DF, odnosno Bakir Izetbegović i Željko Komšić, sjete građanske BiH kad trebaju glasove na izborima, a okrenu se "nacionalnim interesima", "nacionalnoj ugroženosti" i optužbama protiv "izdajnika", kada trebaju otići s vlasti i izgubiti kontrolu nad javnim kompanijama i tokovima budžetskog novca.

Kompletan razgovor na N1 možete pogledati OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.