MEZARJE GOSTILJ

Klanjana dženaza Sakibu Smajloviću, dugogodišnjem novinaru "Dnevnog avaza"

Dženazu Sakibu Smajloviću, koji je umro u srijedu u 75. godini, predvodio je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić

Klanjana dženaza Sakibu Smajloviću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14
E. D. A.

5.5.2023

U Srebrenici je danas, na mjesnom mezarju Gostilj, klanjana dženaza i obavljen ukop Sakibu Smajloviću, dugogodišnjem novinaru "Dnevnog avaza".

Dženazu Sakibu Smajloviću, koji je umro u srijedu u 75. godini, klanjao je veliki broj sugrađana, prijatelja i članova porodice, a predvodio je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić.

"Bio je čovjek pozitivne energije"

- U Srebrenici je posebno teško kada neko ode s ovog svijeta, emocije su takve kakve jesu. Još je teže kada izgubimo čovjeka kakav je Sakib Smajlović. Rahmetli Sakib je bio rado viđen u gradu, svaki susret s njim je bio radostan. Bio je čovjek pozitivne energije. U svom profesionalnom životu novinara bio je primjer kako se treba raditi. Bio je dostojanstven i u svojoj boli, jer svi znamo koliko je volio i patio za svojim bratom Kjašifom koji je radio novinarski posao i ubijen je u Zvorniku 1992. - rekao je Peštalić, koji se u ime porodice zahvalio svima koji su "uputili riječi podrške i došli na dženazu, posebno komšijama pravoslavcima".

Od Sakiba Smajlovića su se danas oprostile i kolege novinari, koji imaju samo riječi hvale za preminulog kolegu.

Podsjećamo, Sakib Smajlović je umro u srijedu, 3. maja 2023., u 75. godini.

Novinarski posao radio do posljednjeg dana

Smajlović je životni vijek proveo izvještavajući iz Srebrenice za brojne medije u Bosni i Hercegovini, bio je višedecenijski novinar "Dnevnog avaza", a vršio je i funkciju direktora RTV Srebrenica. Novinarski posao je radio do posljednjeg dana života.

Objavio je i knjigu "Ko će javiti, novinar ubijen", koju je posvetio svom bratu Kjašifu Smajloviću.

Dopisnik "Oslobođenja" iz Zvornika Kjašif Smajlović bio je prvi novinar ubijen u ratu u BiH, a identifikovan je i ukopan 2016. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.