POTPISANO RJEŠENJE

"Avaz" saznaje: Sebija Izetbegović zvanično dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Otkaz joj je zvanično uručen, prema rješenju koji je u posjedu "Avaza", 24. aprila ove godine

Sebija Izetbegović. PIXSELL

Miralem  Aščić

16.5.2023

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a kojoj je oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, zvanično je dobila otkaz na Medicinskom fakutetu u Sarajevu, saznaje portal "Avaza".

Radni odnos

Otkaz joj je zvanično uručen, prema rješenju koji je u posjedu "Avaza", 24. aprila ove godine, a potpisali su ga rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekan Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

Nije profesorica

- Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage  odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022.godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu - navodi se u rješenju.

Istaknuto je da će joj biti isplaćene sve neisplaćene plaće i naknade do dana prestanka radnog odnosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.