UNUTARSTRANAČKI PROBLEMI

Krešić: Razlog nervoze Izetbegovića su medijski istupi Mehmedovića i Bičakčića

Oni su praktički poručili da se porodica Izetbegović treba ukloniti s čela stranke, istakao je

Zoran Krešić. Printscreen

H. J. I.

17.5.2023

Stranka demokratske akcije ne miri se sa činjenicom da su postali opozicija. Tako je njezin čelnik Bakir Izetbegović poručio kako je Trojka prodala ljudsko dostojanstvo stalnim odlascima na noge Dodiku i Čoviću. Obrušio se i na međunarodnu zajednicu, poručivši da su pogazili sve principe koje su zagovarali, navodi RTV HB.

Izdajnici bošnjačkog naroda

Bakir Izetbegović ne odustaje od narativa da su se predstavnici Trojke i međunarodne zajednice udružili, a sve kako bi poluge vlasti predali Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

- Još i prije uspostave vlasti na federalnom i državnom nivou, Bakir Izetbegović i SDA su pokušavali u javnosti kreirati narativ da su one bošnjačke stranke koje s pristale koalirati s legitimnim predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda, ustvari izdajnici bošnjačkog naroda - kazao je politolog Danijel Vidović.

Problemi unutar vlastitih redova

Sve su češći medijski napisi kako zbog porodice Izetbegović, unutar članstva SDA buja nezadovoljstvo.

- Gospodin Izetbegović očigledno ima problem unutar vlastitih redova i mislim da će ga imati još više. Pravi razlog nervoze Bakira Izetbegovića su medijski istupi gospodina Mehmedovića i Bičakčića, koji su praktički poručili da se porodica Izetbegović treba ukloniti s čela stranke - istaknuo je novinar Zoran Krešić.

A kolika je realna snaga nezadovoljnih članova saznat će se krajem godine, za kada je zakazan izborni kongres Stranke demokratske akcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.