GRAĐANI I DALJE U STRAHU

Vodostaj Une u opadanju: U Krajini jutros ne pada kiša, pojedine ceste i dalje zatvorene

Općina Sanski Most i gradovi Bihać i Sanski Most proglasili su stanje prirodne nesreće

Vodostaj Une u opadanju. Printscreen

H. J. I.

18.5.2023

Zbog kiše koja je padala neprestano danima, područje Unsko-sanskog kantona pogodile su poplave. Općina Sanski Most i gradovi Bihać i Sanski Most proglasili su stanje prirodne nesreće dok je Vlada Unsko-sanskog kantona jučer proglasila stanje prirodne nepogode na području cijelog kantona.

Vodostaj Une u opadanju

Prema jutrošnjim podacima Agencije za vodno područje rijeke Save vodostaj Une je na većini područja u opadanju ili stagnira. 

Kako navode, na području Kulen Vakufa, Bihaća i Bosanske Krupe vodostaj Une je u opadanju. Na području Ključa vodostaj stagnira, dok je u opadanju također na područjima Sanskog Mosta i Sanice. 

Jutrošnji izvještaj Agencije za vodno područje rijeke Save. Printscreen

Tokom noći nije bilo obilnijih padavina, a jutros kiša je na ovom dijelu BiH prestala padati.

Obustava saobraćaja

Prema posljednjem izvještaju BIHAMK-a, zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Srbljani (u Kostelima). Na magistralnom putu Bihać-Kamenica sada mogu saobraćati putnička vozila, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen.

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja) saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.