SANACIJA ŠTETE

Općina Centar izdvojila po 30.000 KM pomoći Bihaću, Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu

Obilne padavine tokom proteklih dana prouzrokovale su probleme s poplavama u gotovo svim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona

Poplave u Bihaću. Printscreen

H. J. I.

18.5.2023

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Općine Centar, donio je odluku da putem Službe za civilnu zaštitu finansijski pomogne sanaciju šteta od poplava koje su pogodile područje Bihaća, Bosanske Krupe i Sanskog Mosta.

Obilne padavine tokom proteklih dana prouzrokovale su probleme s poplavama u gotovo svim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona (USK), a naročito u gradovima Bihać i Bosanska Krupa, te općini Sanski Most, u kojima je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Finansijska pomoć

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.

I ovog puta Općina Centar je odlučna u namjeri da pomogne sanaciju šteta nastalih usljed poplava, te će Gradu Bihaću, Gradu Bosanska Krupa i Općini Sanski Most biti upućena finansijska pomoć u iznosu od po 30.000 maraka, a nakon što bude procijenjena ukupna šteta.

Štete nastale usljed elementarnih nepogoda

Načelnik Mandić posebno je istakao spremnost Općine Centar da kao općina sa stabilnim budžetom, u mjeri u kojoj je to moguće, pomogne drugim lokalnim zajednicama koje se suočavaju s problemima šteta nastalih usljed elementarnih nepogoda.

- Kao centralna gradska općina s najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onim lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna. Odlučni smo u namjeri da pomognemo unesrećenom stanovništvu, a nadamo se da će se stanje na terenu stabilizirati u što skorije vrijeme. Niste sami - poručio je načelnik Mandić, navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.