12. PO REDU

"Avaz" na licu mjesta: Počela sjednica Vijeća ministara BiH

Na dnevnom redu, između ostalog, naći će se Nacrt sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj

Sa današnje sjednice - Avaz
Sa današnje sjednice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
H. J. I.

18.5.2023

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, 12. po redu, počela je danas u 11.00 sati.

Na dnevnom redu, između ostalog, naći će se Nacrt sporazuma o zajmu (programski zajam za razvojnu politiku zdravstvenih sektora u Bosni i Hercegovini) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Sporazum Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt odluke o ratifikaciji Dodatka sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, a koje je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Isplata neraspoređenih grant sredstava

Ministarstvo finansija i trezora BiH također je u proceduru uputilo Prijedlog odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicijskom grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke 27. april 2017. godine za projekt Koridor Vc "Izgradnja dionice autoputa Svilaj - Odžak" (WBIF CF 1006 BIH TRA), najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.