NAJAVIO PROŠLE SEDMICE

Hadžihafizbegović podnio neopozivu ostavku u Upravnom odbora Fondacije za kinematografiju

Moji svjetonazori, moj odgoj i etika u suprotnosti su sa stavom ministrice Sanje Vlaisavljević

Emir Hadžihafizbegović. Avaz

L. S. R.

18.5.2023

Emir Hadžihafizbegović podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana upravnog odbora Fondacije za kinematografiju nakon skandalozne izjave federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević.

On je prošle sedmice putem društvenih mreža oštro kritikovao spornu izjavu ministrice Vlaisavljević te najavio da će podnijeti ostavku.

- Ovim pisanim aktom podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a vezano za skandalozne i anticivilizacijske izjave nove federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević koja svojim medijskim nastupima rehabilitira egzekutora nevinih ljudi i masovnog zločinca Daria Kordića koji je počinio lokalni genocid nad civilima mjesta Ahmići u srednjoj Bosni. Dotični ubica staraca i djece osuđen je u Haškom tribunalu za težak ratni zločin. Moji svjetonazori, moj odgoj i etika u suprotnosti su sa stavom ministrice Sanje Vlaisavljević te ovom ostavkom završavam svoj mandat u upravnom odboru Fonda koji je pod ingerencijom ministarstva dotične ministrice -  naveo je Hadžihafizbegović u ostavci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.