VRANIĆ POTVRDIO

KCUS slagao građane: Pacijenti došli na pregled, pa saznali da ne radi magnetna rezonanca

Danas smo dobili odgovor iz KCUS-a s kojim je javnost odmah upoznata, kazao je Vranić za "Avaz"

Na KCUS-u ne radi magnetna rezonanca. Avaz

A. O.

18.5.2023

Nakon što je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jutros saopćio Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo da je aparat za magnetnu rezonancu u funkciji, portal „Avaza“ saznaje da to nije istina, s obzirom da se danas nekolicina pacijenata uputila ka KCUS-u, ali očigledno uzaludno.

Oni su, nažalost vraćeni, jer im je rečeno da taj aparat nije u funkciji. Tim povodom upitali smo ministra Harisa Vranića o ovom slučaju.

Odmah reagovao

- Hvala na brizi za probleme naših građana. Nakon što smo u velikom broju dobili primjedbe građana da na KCUS-u ne radi niti jedan MR aparat za dijagnostiku, odmah sam reagovao i poslao upit o istinosti navoda. Danas smo dobili odgovor iz KCUS-a s kojim je javnost odmah upoznata – kazao je Vranić za portal „Avaza“.

Dodao je da odmah po toj objavi dobili su još više više pritužbi da navodi iz KCUS-a nisu tačni, i da i dalje se ne mogu obaviti pregledi na MR aparatima.

Refundacija novca

- S obzirom na te navode želim da obavjestim naše građane koji su bili naručeni na MR pregled, i koji su trebali obaviti pregled MR na KCUS-u, da mogu slobodno da odu u bilo koju privatnu ili javnu registriranu zdravstvenu ustanovu, i obave potreban pregled MR na koji su bili naručeni na KCUS-u – rekao je Vranić.

Vranić je naglasio da će novac od obavljenih pregleda biti refundiran od strane ZZO KS.

- Nadam se da će ovo pomoći da pacijenti obave neophodne preglede – kazao je ministar Vranić za „Avaz“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.