OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Nikšić poručio Ogreševiću: Važnije ti je pisati političko saopštenje, nego poslati zahtjev za pomoć

Pozivam sve još jednom da prekinemo sa sukobima, podjelama i populizmom, te da se zajednički stavimo na raspolaganje građanima, naveo je Nikšić

Nermin Nikšić i Nermin Ogrešević. Printscreen

H. J. I.

19.5.2023

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku nakon jučerašnje posjete Unsko-sanskom kantonu i popavljenim područjima. 

Njegov status prenosimo u cijelosti.

- Od političkih sukoba i populizma građani nemaju ništa. To smo gledali zadnjih 8 godina!

Prioritet građani koji se bore sa poplavama

Iako izbjegavam da vodim javne, nesvrsishodne političke polemike, jer su mi prioritet građani koji se bore sa poplavama, ipak moram napisati par činjenica s ciljem istinitog izvještavanja.

Sve odluke Vlade FBiH su donesene na osnovu pristiglih zahtjeva. Premijer ne dodjeljuje svoj novac, nego novac građana FBiH i zato postoje zakonske procedure koje se moraju poštovati.

Za razliku od ranijih struktura, mi u posjetama i pomoći nikada nećemo dijeliti opštine po političkoj pripadnosti i bit ćemo na raspolaganju svima. Niko neće biti zaboravljen, i niko neće biti ostavljen!

Važnije pisati saopćenja

Građani Cazina moraju znati da je njihovom gradonačelniku (predsjedniku NES-a) bilo važnije pisati političko saopštenje, nego poslati zahtjev za pomoć.

Svi moraju znati da ćemo na narednim sjednicama Vlade pokrenuti ozbiljnu analizu zašto se od 2014. godine do danas uradilo vrlo malo po pitanju sistemskih rješenja za zaštitu od poplava.

Pozivam sve još jednom da prekinemo sa sukobima, podjelama i populizmom, te da se zajednički stavimo na raspolaganje građanima, jer su oni ti koji su bitni i čije interese mi zastupamo - poručio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.