OGLASIO SE NA TWITTERU

Dodik poručio iz Moskve: Ambasada SAD nije ta koja će određivati šta je interes RS

Njihov rat protiv Rusije nije i neće biti rat RS, naveo je Dodik

Milorad Dodik i Majkl Marfi. Printscreen

H. J. I.

23.5.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje poručio da Ambasada SAD "nije ta koja može, niti će određivati šta je interes RS".

- Ambasada SAD nije ta koja može, niti će određivati šta je interes Republike Srpske. Njihov rat protiv Rusije nije i neće biti rat RS.

Put kojim žele da ide RS odredili su birači, koji su podržali SNSD, i ne znam šta američka ambasada ima s tim - napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, danas su iz Ambasade SAD u BiH za portal "Avaza" prokomentirali Dodikov sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. 

- - U trenutku dok Rusija vodi svoj agresorski rat protiv Ukrajine, niti jedna vlada, na bilo kojem nivou, ne bi trebala proširivati saradnju s Rusijom. Odluka predsjednika Dodika da se sastane sa Putinom dok se Rusija oglušava o osnovne zakone međunarodnog poretka, kao i njegova odluka da oda počast Putinu ranije ove godine, kratkovidna je i ne služi interesima građana Republike Srpske.

Put u demokratsku, prosperitetnu i sigurnu budućnost koju žele svi građani Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike Republike Srpske, vodi preko Brisela, a ne Moskve. Skretanje predsjednika Dodika s ovog puta kontraproduktivno je i štetno - naveli su iz Ambasade SAD za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.