MOSTAR

Kordić i Pič: Izgradnjom infrastrukture omogućiti privredni razvoj

Bosna i Hercegovina, kako je dodao, svoju budućnost treba graditi u Europskoj uniji koja u svim segmentima nudi brojne prednosti

Kordić, Pič i Rajli. Grad Mostar

FENA

25.5.2023

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u posjet generala Ratnog zrakoplovstva i posebnog izaslanika premijera Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan lorda Stjuarta Piča (Stuart Peach), koji je došao u pratnji ambasadora Velike Britanije u BiH Džulijana Rajlija (Julian Reilly).

Tom prilikom gradonačelnik je upoznao lorda Peacha s aktualnom političkom situacijom u Mostaru koji je, kako je istakao, u posljednje dvije godine postao grad primjer rada i funkcioniranja lokalne zajednice - saopćeno je iz Grada Mostara.

Oblast turizma

Naveo je kako Mostar ima veliki potencijal u oblasti turizma, privedne grane koja je u stalnom porastu i može snažno doprinijeti razvoju te da su u oblasti turizma realizirani brojni projekti kako bi se turisti što duže zadržali u Mostaru i vidjeli sve njegove znamenitosti.

Također, u Gradskom vijeću donesene su značajne odluke o ostvarivanju pogodnosti za investiranje u Mostaru kako bi se ostvario porast broja zaposlenih.

Lord Pič je naglasio kako su impresivni rezultati postignuti u Mostaru u proteklom razdoblju te kako ovaj prelijepi grad ima velike mogućnosti za privredni razvoj.

Izgradnja prosperitetnog društva

Prema njegovim riječima samo se izgradnjom kvalitetne infrastrukture u cijeloj Bosni i Hercegovini mogu stvoriti kvalitetni preduvjeti za izgradnju prosperitetnog društva.

Bosna i Hercegovina, kako je dodao, svoju budućnost treba graditi u Europskoj uniji koja u svim segmentima nudi brojne prednosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.