ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović-Dervišagić: Unaprijediti poslovni ambijent u Gradačcu

Dervišagić je informisao Bećirovića o aktivnostima na glavnim projektima u Gradačcu, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture

Denis Bećirović u Gradačcu. Fena

FENA

25.5.2023

Na početku radne posjete Gradačcu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sa gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem položio je cvijeće na Centralno spomen obilježje Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995, kao i na Spomen kosturnicu borcima NOR-a 1941.-1945.

Bećirović je potom održao radni sastanak sa gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem.

Dervišagić je informisao Bećirovića o aktivnostima na glavnim projektima u Gradačcu, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture.

On je istakao kako se ulažu ogromni napori na unapređenju i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Gradačcu, kao i na uklanjanju prepreka s kojima se susreću privrednici prilikom otvaranja proizvodnih pogona ili proširenju postojećih.

Tokom razgovora konstatovano je da će i u narednom periodu fokus rada biti na zahtjevima i potrebama građana i građanki, kao i privrednih subjekata, sa zajedničkim ciljem gradnje bolje budućnosti.

Bećirović je najavio da će se u okviru vlastitih nadležnosti i mogućnosti, zalagati za poboljšanje poslovnog ambijenta i privlačenju investitora u Gradačcu s ciljem očuvanja postojećih i kreiranju novih radnih mjesta, saopćeno iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.