PREDSJEDAVAJUĆA VM BIH

Krišto izrazila podršku BiH suverenitetu Ukrajine

Veleposlanik Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini

Kirilič i Krišto. Fena

FENA

25.5.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s nerezidentnim veleposlanikom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem, kojem je izrazila potporu Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava.

Istaknula je da će Bosna i Hercegovina sukladno preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom. Dodala je kako će BiH sukladno svojim mogućnostima nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Veleposlanik Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tijekom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta.

Krišto je informirala veleposlanika Kiriliča o aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji u BiH. Kazala je da se BiH nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti gospodarski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi BiH integracije u Europsku uniju i NATO, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.