MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Nešić za "Avaz": Goranu Petronijeviću i Milošu Koviću ukinuta zabrana ulaska u BiH

Ukinuta je zabrana ulaska u BiH advokatu Petronijeviću i profesoru Koviću, kazao je Nešić

Nešić: Ja prikupljam sve potrebne informacije. Avaz

26.5.2023

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić za portal “Avaza” potvrdio je da je ukinuta zabrana ulaska u BiH advokatu Goranu Petronijeviću i profesoru Milošu Koviću iz Beograda.

Inače, advokat Goran Petronijević, je prema navodima medija, predsjednik Upravnog odbora Fonda Ruska humanitarna misija s kojim su vlasti Republike Srpske potpisale Memorandum o saradnji. Goran Petronijević je bio advokat Radovana Karadžića.

Profesor Ković je branio zločine srpskih snaga u BiH kao svjedok na haškom suđenju komandantu Vojske RS-a ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Ministar Nešić je tokom konferencije povodom 100 dana rada Vijeća ministara BiH izjavio da će pisati MUP-u RS te drugim sigurnosnim agencija kako bi provjerio finansiranje Narodnog fronta čiji je osnivač Jelena Trivić, s obzirom da ta stranka, kako je ranije rekao raspolaže s ogromnim sredstvima.


Advokatu Goranu Petronijeviću i profesoru Milošu Koviću iz Beograda ukinuta je zabrana ulaska u BiH. Printscreen

- Ja prikupljam sve potrebne informacije. Naredne sedmice ću pripremiti informaciju, odnosno prijavu koju ću poslati nadležnim institucijama BiH – kazao je Nešić.

Na pitanje kako komentariše izjave Nebojše Vukanovića lidera Liste Za pravdu i red i poslanika u Narodnoj skupštini RS.

- Ja ne raspolažem informacijama koje je iznio, ali pretpostavljam da informacije koje je gospodin Vukanović iznio su tačne – zaključio je Nešić.

Podsjećamo, Vukanović je između ostalog, izjavio da je Trivić izdala principe za koje se borila.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.