PREMIJER FEDERACIJE BIH

Oglasio se Nermin Nikšić o pogibiji Azre Spahić: Sve u meni vrišti, a suze se same slijevaju dok gledam njene roditelje

Izabrala je da pomaže ljudima po uzoru na brata Adnana, mog zeta, kaže Nikšić

Nermin Nikšić: Azra je bila ono što najviše treba našem društvu. Facebook

S. S.

28.5.2023

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se o smrti mlade doktorice Azre Spahić, koju je usmrtio bahati vozač Armin Berberović, upravljajući automobilom bez vozačke dozvole pod dejstvom alkohola.

Podsjećamo, Azra Spahić je bila sestra od zeta Nermina Nikšića.

- Dvije stvari čovjek ne može izbjeći: rođenje i smrt. Negdje između toga je ono što se zove život. Danas sam samo roditelj koji ne pronalazi riječi utjehe, koji pokušava razumjeti, ali bezuspješno.

Bila je ono što ovom društvu najviše treba

Azra je bila doktorica, talentovana mlada djevojka na početku života i snova. Bila je puna života. Osmijeh joj nije silazio s lica. Sjajan mladi ljekar, upravo ono što ovom društvu najviše treba. Mogla je biti i sjajna umjetnica, crtala je i slikala prekrasno. Kao što bi i sve drugo radila sjajno jer je jednostavno takva bila. Izabrala je da pomaže ljudima po uzoru na brata Adnana, mog zeta.

Nažalost, Azra se kratko zadržala na ovom svijetu. Otišla je sretna, na bolje mjesto. Otišla je prerano. Otišla je dok je sanjala još puno snova, puno toga što je željela uraditi i proživjeti.

Nažalost nje više nema, njen život je prerano okončan silom. Onaj koji je to uradio nije ubio samo nju već je ubio cijelu njenu porodicu. A Adnan, Azra, Aida i Goran su već odavno i moja porodica. Sve u meni vrišti, a suze se same slijevaju dok gledam Azrine roditelje, svog Adnana i Najru.

Makov i Umin anđeo čuvar

Draga Azra, siguran sam da ćeš biti najsjajnija zvijezda, Makov i Umin anđeo čuvar, najbolja tetka na svijetu.

I ovdje ću stati. Kada se ovako nešto desi svi vjerujemo u neki bolji, pravedniji svijet, ali ga niko ne može garantovati. Zato neću govoriti i obećavati da će odjednom profunkcionirati pravna država i vladavina zakona, kao i da će svi biti kažnjeni za ono što su počinili, iako sam, kao i većina vas, bijesan, ljut i ogorčen.

Ono što sigurno znam to je da Azri, Selmi, Editi, Havi, Jeleni, njihovim porodicama, roditeljima i svoj našoj djeci dugujemo to da svi zajedno učinimo sve što možemo da se ovakve stvari više nikada ne ponove još nekom djetetu, ocu, majci, bratu - naveo je Nikšić.

Sve detalje o stravičnoj saobraćajnoj nesreći čitajte ovdje.

Facebook status Nermina Nikšića. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.