SIGURNOST GRAĐANA

Nešić i Isak održali sastanak: Razgovarali o sankcijama nesavjesnih vozača

U fokusu je bila sigurnosti u saobraćaju

Nešić i Isak. MS BiH

A. O.

30.5.2023

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas se u Sarajevu sastao s ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom s kojim je razgovarao o saradnji dvaju ministarstava i poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine.

U fokusu je bila sigurnosti u saobraćaju, sankcionisanje nesavjesnih vozača koji višestruko krše saobraćajne propise te preventivne mjere koje mogu doprinijeti većoj sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Ministar Nešić, izražavajući puno saosjećanje s porodicama žrtava saobraćajnih nesreća koje su prouzrokovali nesavjesni vozači, podržao je ideju za strožije kažnjavanje ovih djela i preventivno djelovanje policijskih i pravosudnih institucija.

Iako Ministarstvo sigurnosti nema direktnu nadležnost za ovu oblast, izrazio je spremnost dati doprinos u radu nadležnih ministrastava i policijskih agencija s ciljem unapređenja zakonskog okvira, donošenje preventivnih mjera i svih drugih oblika saradnje koji mogu poboljšati bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Također, tokom sastanka razmijenjene su informacije o trenutnoj sigurnosnoj situaciji i ključnim izazovima u radu dvaju ministarstava.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.