PREDSJEDAVAJUĆA VM

Krišto uputila čestitku Plenkoviću u povodu Dana državnosti Hrvatske

Na današnji dan, konstituiranjem prvoga izabranog višestranačkog Sabora, ostvaren je hrvatski stoljetni san, navodi Krišto

Borjana Krišto. Fena

FENA

30.5.2023

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je čestitku premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

- Dopustite mi kao predsjedateljici Vijeća ministara BiH te u svoje osobno ime uputiti najiskrenije čestitke u povodu Dana državnosti Vama i svim žiteljima Republike Hrvatske.

Na današnji dan, konstituiranjem prvoga izabranog višestranačkog Sabora, ostvaren je hrvatski stoljetni san i rođena je demokratska hrvatska država. Tada su se nositelji hrabrosti i vizije budućnosti odlučno suprotstavili izazovima kako bi izborili slobodu i neovisnost. Tog je dana obnovljena suverenost hrvatskog naroda.

Danas je Republika Hrvatska država koja počiva na temeljnim načelima demokracije, jednakosti, pravde, poštivanja ljudskih prava i sloboda. Od svog osamostaljenja Hrvatska je postigla značajan napredak ostvarujući uspjehe u mnogim područjima. Uspješan put Republike Hrvatske pruža potporu i Bosni i Hercegovini te daje nadu da se kroz bezuvjetnu posvećenost pravim vrijednostima, predan rad i trud mogu prevladati brojni izazovi i ispuniti ozbiljne zadaće - navodi se u čestitki predsjedateljice Krišto, saopćeno je iz Vijeća ministara Bih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.