NA TRGU KRAJINE

Desničarska organizacija u Banjoj Luci poslala uvredljive poruke zbog prelijetanja američkih bombardera nad BiH

Pozivam braću Bošnjake s ovih prostora da zajedno sa Srbima spriječe ulazak BiH i Srbije u NATO, rekao je Čanković

Poruka iz Banje Luke. BL Portal

S. S. / BL portal

30.5.2023

“Fuck you B-1B”, poruka je Srpskog narodnog pokreta “Izbor je naš” s Trga Krajine u centru Banje Luke. Performans je upućen američkim bombarderima koji su izveli niski let iznad više gradova BiH, piše BL portal.

Transparent i performans pod imenom “Pozdrav NATO avionima”, prema riječima predsjednika ovog nevladinog pokreta Daneta Čankovića, treba da pošalje poruku da građani ne žele borbene avione iznad svojih glava i entiteta RS.

- Koja god da je cijena za udruženje "Izbor je naš", i mene kao predsjednika, šaljem poruku NATO-u, dosta vas je, gonite se sa naših prostora - naveo je Čanković.

- Pozivam braću Bošnjake s ovih prostora da zajedno sa Srbima spriječe ulazak BiH i Srbije u NATO - naglasio je on, i dodao da je “to najbolji način da sačuvamo mir, odbranimo slobodu, naše identitete, porodične vrijednosti i naš način života”, rekao je Čanković.

Inače ovaj pokret je poznat po zahtjevima za samostalnošću Republike Srpske, proruskim i anti-NATO stavovima, podršci Vladimiru Putinu, Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, a ranije su po Banjoj Luci lijepili i plakate protiv kupovine proizvoda iz država koje su priznale Kosovo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.