U TOKU VELIKA POTRAGA

Kod Olova nestao muškarac (57): Na terenu pripadnici GSS-a i MUP-a ZDK

Na sebi je u trenutku nestanka imao crnu duksericu i trenerku

Kod Olova nestao muškarac (57). Printscreen

H. J. I.

31.5.2023

U mjestu Čuništa kod Olova nestao je muškarac incijala F.H, rođen 1966. godine. U potragu su uključeni i pripadnici Gorske službe spašavanja Zavidovići i Novi Grad, te pripadnici MUP ZDK-a.

Nestanak je policiji prijavljen sinoć u 21 sat i 47 minuta. Nestali muškarac se u utorak oko 10 sati ujutro udaljio od kuće i više se nije vraćao.

Potraga nastavljena danas

Tokom noći u potragu su se uključili pripadnici GSS-a Zavidovići i Novi Grad Sarajevo te lokalno stanovništvo. Potraga je nastavljena i danas, saopćeno je iz PS Olovo, čiji su službenici i danas na terenu.

Iz Policije pozivaju sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju da se informacije jave na broj 122.

U trenutku nestanka nosio crnu duksericu i trenerku

Kako je saopćila porodica, H.F se uputio prema lokalitetu tzv, Okretaljka i Lijeha, noseći sa sobom sjekiru. Na sebi je imao u trenutku nestanka crnu duksericu i trenerku, prenosi Radio Olovo.

Iz GSS-a Novi Grad potvrdili su da su skupa s kolegama iz Zavidovića bili uključeni u potragu u toku noći i da se na teren nalazio 60 do 70 osoba koje su tražile nestalu osobu.

U popodnevnim satima pripadnici GSS-a Novi Grad će se ponovo pridružiti potrazi, a trenutno se na terenu nalaze pripadnici GSS-a Zavidovići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.