SARADNJE GRADOVA

Više od 600 učesnika manifestacije "Rotary kanjon" će pješačiti kroz Cazin, Bihać i Bosansku Krupu

Organizaciju ovogodišnje manifestacije podržali su Vlada Unsko-sanskog kantona te gradske uprave Bihaća, Cazina i Bosanske Krupe

Dionica trčanja, pješačenja i bicikliranja je oko desetak kilometara. FENA

FENA

3.6.2023

Više od 600 zaljubljenika u prirodu, sportista i rekreativaca danas će pješačiti, trčati ili voziti bicikl od naselja Srbljani do Bosanske Krupe, u okviru "Rotary kanjona". 

Cilj šeste po redu manifestacije u organizaciji Rotary kluba Bihać je promocija prirodnih ljepota Grmuško - srbljanskog platoa i rijeke Une, zdravog života i ekologije.

Prirodna oaza

Na ovakav specifičan način ističe se neophodnost završetka druge - sigurnije i modernije putne komunikacije Bihać - Bosanska Krupa, kako bi Kanjon napokon mogao biti isključivo prirodna oaza ili Park prirode.

- Kao i svaki put, imamo veliki broj učesnika iz Unsko-sanskog kantona, ali i gostiju iz ostatka Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope. Uživamo u druženju, promoviramo zdrav život, prirodne ljepote i ekologiju. Više od 600 učesnika je iz naselja Srbljani krenulo je prema Bosanskoj Krupi, gdje nas očekuje zajednički ručak i zabavni program - riječi su predsjednika Rotary kluba Bihać Orhana Midžića.

Organizaciju ovogodišnje manifestacije podržali su Vlada Unsko-sanskog kantona te gradske uprave Bihaća, Cazina i Bosanske Krupe.

Impozantan broj učesnika

- Još jedna potvrda izuzetne saradnje gradova u Unsko-sanskom kantonu. Manifestacija počinje u Cazinu, prolazi kroz dio teritorije Bihaća i završava u Bosanskoj Krupi, te na najljepši način promovira ljepote ova tri grada. Poruka i cilj manifestacije su izuzetno važni iz nekoliko aspekata, pa smo zaista ponosni kada vidimo impozantan broj učesnika i gostiju - istakao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Organizatori ovogodišnjeg "Rotary kanjona" naglasili su važnost angažmana i doprinosa pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), koji osiguravaju sve učesnike i omogućavaju uopšte realizaciju manifestacije.

Građani - učesnici u saobraćaju na putnom pravcu Bihać - Bosanska Krupa zamoljeni su za strpljenje, razumijevanje i korištenje alternativnog pravca, preko Cazina.

Dionica trčanja, pješačenja i bicikliranja je oko desetak kilometara unskom magistralom, nakon čega će učesnici nastaviti druženje na Zelenim otocima u Bosanskoj Krupi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.