DRUŽIO SE SA UČENICIMA

Ambasador Marfi posjetio Srednju školu Žepče i Medresu Veliko Čajno

Oni su pravi primjer kako predan rad i zalaganje doprinose izgradnji bolje budućnosti za mlade ljude u BiH, poručio je Marfi

Slikano tokom posjete. Facebook

H. J. I.

5.6.2023

Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) sastao se danas sa učenicima koji sudjeluju u LEAD i ACCESS programima.

- Njihovo odlično znanje engleskog jezika bilo je evidentno, a postavili su i neka stvarno zanimljiva pitanja, zaista sam bio impresioniran njihovim vještinama kritičkog razmišljanja! Oni su pravi primjer kako predan rad i zalaganje doprinose izgradnji bolje budućnosti za mlade ljude u Bosni i Hercegovini. Hvala na divnoj posjeti Srednjoj školi Žepče i Medresi Veliko Čajno - istakao je ambasador Marfi.

Direktor Medrese Dženan Handžić je istakao da je Marfi treći američki ambasador koji posjećuje ovu odgojno-obrazovnu ustanovu, što predstavlja posebnu čast i zadovoljstvo.

- Mi smo uvijek sretni da, onima koji nas podržavaju u našim naporima, pokažemo prilike koje imaju učenici ove škole. Jedna od takvih prilika je i Access program. Ambasadora smo ovom prilikom upoznali sa obrazovnim procesom u našoj školi i sa učenicima koji pohađaju ovaj program. Ovo je značajna prilika i za učenike da u jednom neformalnom razgovoru sa diplomatom visokog ranga na engleskom jeziku predstave svoja razmišljanja i planove za budućnost - kazao je direktor Handžić.

English Access Microscholarship je dvogodišnji program učenja engleskog jezika i drugih praktičnih akademskih vještina koji podržava Vlada SAD putem svoje ambasade u Sarajevu, a realizuje se uz podršku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i nevladinih organizacija.

Ovaj program prisutan je u 85 država širom svijeta, a u Bosni i Hercegovini postoji od 2004. godine. Projekat u Medresi "Osman-ef. Redžović" je vodila profesorica Amela Šahinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.