POTPREDSJEDNIK FBIH

Stojanović pomnožio Irfana Čengića s nulom: Drago mi je što je Nikšić priznao svoju grešku

Bio sam protiv toga da se okolo hoda, pljuje po stranci i kritikuje rad rukovodstva, kaže Stojanović

Igor Stojanović. Avaz

D. H.

10.6.2023

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović na današnjem Kongresu SDP-a osvrnuo se na činjenicu što se član Predsjedništva Denis Bećirović nije pojavio na Kongresu SDP-a.

Pitajte Bećirovića

- Ne znam stvarno šta je razlog što Denis Bećirović danas nije ovdje, to morate njega pitati. Kada su u ptianju kadrovska rješenja u SDP-u više puta sam govorio koliko sam i ja nezadovoljan. Drago mi je da je predsjednik Nikšić priznao svoje greške, ja i sad mislim da je bilo grešaka i nisam se slagao s nekim rješenjima - kazao je Stojanović

Stojanović ističe kako je on protiv prakse koje je prakticirao Čengić:

Pljuvanje po stranci

- Bio sam protiv toga da se okolo hoda, pljuje po stranci i kritikuje rad rukovodstva, posebno što je Irfan Čengić pet godina obnašao jednu od najviših funkcija. Ali iako se ne slažem s mnogim kadrovskim rješenjima, ja i dalje mislim da je SDP jedina ozbiljna stranka koja se zalaže za multietničku državu.

Stojanović je naglasio dase po pitanju produženja mandata Nikšiću moraju uzeti u obzir okolnosti u kojima se nalazi SDP.

- Ne treba s dodatnom tačkom na kongresu produžavati mandat predsjedniku, smatram da to nije dobro. S druge strane, ne može se zanemariti da smo u jednom procesu kada imamo jake udare od strane opozicije i kada smo preuzeli veliku odgovornost. Može to sve puno bolje, moramo pooštriti kriterije unutar SDP-a kada biramo ko nas predstavlja - rekao je Stojanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.