SVE JE MOGUĆE

Sin ministra privrede u ZHK prima stipendiju, otac se brani kako ništa nije znao

Kontaktirao sam Ministarstvo nauke i obrazovanja Republike Hrvatske i izvršio povrat stipendije u budžet RH, kazao je Sesar

Luka Sesar prima 200 eura stipendije mjesečno. Posušje info

Z. K.

15.8.2023

Luka Sesar (20) student Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i sin ministra privrede u Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK) Darija Sesara korisnik je stipendije za studente nižeg socio-ekonomskog statusa.

Nalazi se na listi

Luka se nalazi se na istoj listi stipendista kao i Tomislav Kovačević, sin bogatog bh. poduzetnika Ivana Kovačevića. Naime, mladi Sesar, student iz Posušja, stanuje u splitskom studentskom domu i nalazi se na 319. mjestu primatelja ove stipendije koja se u iznosu od 200 eura mjesečno isplaćuje tokom devet mjeseci.

S obzirom na to da je riječ o stipendiji E kategorije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa uvjeti za ostvarivanje prava su prebivalište u Republici Hrvatskoj, minimalno ostvarenih 1.050 bodova na rang-listi i prihodi po članu porodice manji od 263 eura.

Nakon brojnih medijskih upita o stipendiji koju koristi njegov sin o svemu se oglasio i minister u Vladi Zapadnohercegovačkog kantona Dario Sesar. On je rekao da je dobio medijski upit o stipendiji koju koristi njegov sin o čemu, kako tvrdi, nije imao nikakvih saznanja zbog čega je razgovarao sa sinom.

Izvinjenje javnosti

- Upitao sam sina i obavio razgovor s njim, na što mi je odgovorio kako se samim upisom na fakultet između studenata otvorila tema prijave za stipendiju, na što se on prijavio i prošao. 

Provjerom cjelokupne situacije i vrste stipendije došao sam do spoznaje kako se zbog njegovog studiranja i prijave u Republici Hrvatskoj, gdje naravno kao student živi samostalno i nisu na kućnoj listi prijavljeni roditelji i ostali članovi obitelji ostvario je stipendiju u kategoriji slabijeg socio-ekonomskog stanja - rekao je Sesar.

Dodao je da je kontaktirao Ministarstvo nauke i obrazovanja Republike Hrvatske i izvršio povrat stipendije (novca) u budžet RH.

- Ovim putem se želim ispričati cjelokupnoj javnosti zbog pogreške koja je dovela do ove situacije - dodao je Sesar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.