TRAŽILA ZAŠTITU

"Avaz" donosi izjavu ubijene Nizame Hećimović koju je dala policiji, a koja je dostavljena i Sudu: Pretukao me zbog neukusne hrane, bojim ga se!

Želim da se mom nevjenčanom suprugu izreknu mjere zabrane prilaska meni, uznemiravanja dok se situacija oko našeg djeteta ne riješi putem institucija

Avaz

Miralem  Aščić

16.8.2023

Dok se Općinski sud u Gradačcu i Tužilaštvo TK igraju ping-ponga, ko je i zašto kriv zbog čega brutalno ubijenoj Nizami Hećimović nije određena zaštita od nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, višestrukog povratnika i nasilnika koji ju je prije pet dana brutalno likvidirao, "Avaz" donosi izjavu Nizame koju je dala policiji u Gradačcu 4. jula ove godine.

U izjavi, koja je u posjedu "Avaza", a koju objavljujemo, Nizama Hećimović navodi da je pretučena 3. jula oko 19.30 sati u porodičnoj kući Nermina Sulejmanovića zbog, kako je navela: "Nermin se žalio na hranu da mu nije ukusna."


Avaz

U izjavi dalje navodi:

- Kao nevjenčana supruga želim da koristim blagodeti zakona, ne želim davati izjavu o navedenom događaju koji sam prijavila dana 4. jula, ali želim da se mom nevjenčanom suprugu izreknu mjere zabrane prilaska meni, uznemiravanja, dok se situacija oko našeg djeteta ne riješi putem nadležnih institucija, a ja više ne želim da živim sa Sulejmanović Nerminom, izašla sam iz njegove kuće sa djetetom, a imajući u vidu da je Nermin nasilna osoba, prijetio je pozivima da se vratim što prije i da će me naći gdje god se nalazim, tako da se ja bojim njegovog prisustva. To je sve što imam da izjavim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.