TUŽILAŠTVO HNK

Određen pritvor Muhamedu iz Mostara: Gušio partnericu i udario njenu majku

Rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od jedan mjesec prema osumnjičenom

Nasilje u porodici. Fena

FENA

18.8.2023

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od  jedan mjesec prema osumnjičenom Muhamedu M. (1995.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "nasilje u porodici" i krivično djelo "laka tjelesna povreda".

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je 14. avgusta oko 12 sati u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., s kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje maloljetne djece, fizički nasrnuo na istu, saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

- Jednom rukom uhvatio ju je u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način povrijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički je nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne povrede - pojašnjeno je.

Izricanje kazne

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

Istražne radnje

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.