"NOVI IMPULS"

Sanja Vulić: SNSD je pokazao da je opredijeljen za evropski put

Vulić je navela da su dogovorom sa partnerima izglasani bitni zakoni i odbacila sve navode opozicije o političkoj trgovini

Sanja Vulić. Facebook

H. J. I.

22.8.2023

Šef Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić rekla je da je SNSD pokazao da je jasno i čvrsto opredijeljen za put ka Evropskoj uniji.

Vulić je navela da su dogovorom sa partnerima izglasani bitni zakoni i odbacila sve navode opozicije o političkoj trgovini među koalicionim partnerima na nivou Bosne i Hercegovine.

"Novi impuls za nastavak aktivnosti"

- Idemo u pravcu realizacije svih bitnih zakona - rekla je Vulić novinarima nakon hitne sjednice Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine na kojoj je Srđan Amidžić imenovan za ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine. 

Vulić je rekla da ohrabruje činjenica da su imenovanjem Amidžića za ministra finansija i trezora BiH ispunjeni svi zakonski i ustavni uslovi za rad Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

- Imamo novi impuls za nastavak aktivnosti - kazala je Vulić.

Ona je rekla da nisu tačni navodi opozicije da je SNSD izdao zaključke Narodne skupštine RS.

- Radne grupe intenzivno rade na usaglašavanju teksta zakona o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine. Tekstom zakona se bave, isključivo, ljudi od struke - rekla je Vulić i dodala da će u parlamentarnoj proceduri biti kada budu usaglašeni.

"Opozicija ne brine o interesima RS"

Ona je naglasila da je nepoštovanje Narodne skupštine RS kada se izađe iz sale i ne glasa za podizanje veta od člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda kao što je uradila opozicija u RS.

- Opozicija je bezbroj puta pokazala da ne brine o interesima RS. Od raznih prijema američkih i drugih ambasadora do silnih optužbi na račun institucije predsjednika RS i napada na jednu ličnost samo zato što nije poslušnik - rekla je Vulić.

Ona je istakla da politički akteri u Bosne i Hercegovine treba da se dogovaraju i donose odluke u interesu svih naroda u Bosni i Hercegovini, a ne da to rade, kako je rekla, tutori.

- Vrijeme koje je pred nama, je vrijeme dogovora i dijaloga - rekla je Vulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.