NOVINAR IZ BRČKOG

Mirza Dervišević objavio fotografiju jednog od napadača: Ovo je Miralem Alić, u bjekstvu je

Apelujem na građane BiH ukoliko vide osobu sa snimka da istu prijave policiji, napisao je Dervišević

Dervišević: Miralem je u bjekstvu. Facebook

Z. K.

26.8.2023

Mirza Dervišević, novinar koji je prije nekoliko dana brutalno napadnut ispred svog stana, na svom Facebook profilu objavio je sliku jednog od osumnjičenih za napad.

- Ovo je Miralem Alić jedan od osumnjičenih u napadu na novinara. Miralem je u bjekstvu i napustio je Brčko Distrikt nakon napada na mene. Njegov brat Mirza Alić je bio uhapšen i zadržan 48 sati te nakon što je predat Tužilaštvu BD BiH pušten na slobodu. Miralem Alić se nije odazivao na poziv policije na saslušanje.

Prema snimku koji je Miralem postavio na Instagramu, Miralem Alić se hvali kako nije u bjegstvu već normalno šeta Sarajevom. Na snimku je u predjelu čela vidljiv crni hematom koji je prikriven puderom pretpostavljam.

Zašto bi Miralem bio nasmijan i opušten u Sarajevu, a brat mu u zatvoru. Apelujem na građane BiH ukoliko vide osobu sa snimka da istu prijave policiji.

Nadam se da zakon neće zakazati...

Apelujem na kolege novinare da pomognu koliko god mogu kako bi pokušali dovesti pred lice pravde i kako bi zaustavili ismijavanje svakog napada na novinare – napisao je Dervišević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.