VITEZ

Iz Tužilaštva SBK za "Avaz", o samoubistvima maloljetnika u selu Jardol: Formirani su predmeti, poduzete su mjere i radnje!

U konkretnim slučajevima, dežurni tužioci su obavješteni o nemilim događajima, formirani su predmeti u Tužilaštvu, navodi se

Oglasili se iz Tužilaštva SBK o samoubistvima maloljetnika. Avaz / Facebook

30.8.2023

U selu Jardol kod Viteza u posljednje dvije godine četiri tinejdžera počinila su samoubistvo. 

Kako navode iz Tužilaštva SBK za portal "Avaza", formirani su predmeti, te su poduzete mjere radnje.

- Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona kao organ otkrivanja i gonjenja počinilaca krivičnih djela, kroz izvršene provjere informacija –saslušanjem svjedoka te poduzimanjem drugih zakonom predviđenih mjera i radnji u svakom konkretnom slučaju utvrđuje i procjenjuje da li se radi o krivičnom djelu, te zavisno o utvrđenom stanju poduzima dalje korake u predmetima.

U konkretnim slučajevima, dežurni tužioci su obavješteni o nemilim događajima, formirani su predmeti u Tužilaštvu, te je Tužilaštvo poduzimalo mjere i radnje u cilju provjeravanja okolnosti pod kojima su nastupile smrti malodobnih lica.

Obzirom da se radi o malodobnim licima, Tužilaštvo u skladu sa Smjernicama za objavljivanje tužilačkih i sudskih odluka na web stranici koje je donijelo Visoko sudsko i Tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine lične podatke ne objavljuje i isti moraju biti zaštićeni tokom cijelog postupka bez obzira na status te osobe u konkretnom postupku, zbog čega nismo u mogućnosti dostaviti više informacija - navodi se u odgovoru. 

Podsjećamo, reporteri "Avaza" jučer su u selu Jardol razgovarali s nekoliko komšija.

- Nemojte nam dosipati sol na ranu, svakako smo u velikoj boli, mi susjedi se svi poznajemo i sve nas je ovo dotuklo - kazala nam je jučer mještanka čiji se dom nalazi odmah pored lokalnog groblja na kojem su sahranjeni tinejdžeri. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.