BUDIMO HUMANI

Sanel Tenić treba pomoć dobrih ljudi: U vještačkoj komi je, ljekari mu se bore za život

Kažu da ima do deset posto šanse da preživi, a i ako preživi, očekuje ga dug i skup proces oporavka, naveo je Drnda

Tenić u bolnici u Berlinu: U teškom je stanju. Facebook

Z. K.

30.8.2023

Sanel Tenić, 27-godišnjak iz Karaule kod Travnika, treba našu pomoć. Tenić je trenutno u Njemačkoj u bolnici, tačnije u Berlinu, i u vrlo lošem je stanju. Ovo je za „Avaz“ kazao Sanelov drug Jasmin Drnda.

- Došao je u goste kod mene i nakon nekoliko dana ga je zabolio stomak. Odvezao sam ga u bolnicu, gdje su mu otkrili da mu je upaljen pankreas (gušterača) te da ga je napala neka bakterija. 

Ljekari se bore za život

U izuzetno lošem stanju se nalazi. Ljekari mu se bore za život. Kažu da ima od 8 do 10 posto šanse da preživi, a i ako preživi, očekuje ga dug i skup proces oporavka - navodi Drnda.

Prema riječima Drnde, Sanel je u nedjelju imao hitnu operaciju, gdje su mu izvadili pola debelog crijeva jer mu je puklo.

- On je od nedjelje u vještačkoj komi. Za njegovo liječenje i oporavak potrebno je od 30 do 40 hiljada eura. Njegovi roditelji nisu u stanju da nabave toliki novac, a i oboje su bolesni. Zato apeliram na sve ljude da pomognu da se ovaj mladić izliječi i živ vrati roditeljima - dodaje Drnda.

Žiroračun

Sanelu Teniću možete pomoći uplatama na broj žiroračuna Raiffeisen Bank Bosnia; SWIFT KOD: RZBABA2S; Adresa: Zmaja od Bosne bb, Sarajevo. IBAN KOD: BA391613000115018387: Ime i prezime korisnika: Jasmin Drnda; Adresa korisnika: Uzunovića sokak 10.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.