SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Oglasili se iz KCUS-a: Ovo nam nanosi štetu, apeli za pomoć apsolutno nisu opravdani

Malodobna pacijentica V.Š. svakodnevno ima dijetalnu ishranu u skladu sa oboljenjem, istakli su iz KCUS-a

KCUS: Raspolažemo hranom, lijekovima i svim potrepštinama. Avaz

E. Ć.

31.8.2023

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) oglasio se saopćenjem vezano za apel za pomoć malodobnoj pacijentici V.Š. hospitaliziranoj na Pedijatrijskoj klinici KCUS, koji se širi društvenim mrežama.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu je naveo da raspolaže potrebnim lijekovima, hranom, higijenskim i ostalim potrepštinama neophodnim za adekvatno liječenje i zbrinjavanje bolesnika, na svim klinikama.

- Apeli za pomoć apsolutno nisu opravdani i predstavljaju svojevrsnu zloupotrebu pacijentice od strane osobe koja objavljuje takve statuse, te ometaju osoblje Pedijatrijske klinike u radu. S toga ćemo tu osobu i prijaviti MUP-u KS. Vjerovatno to radi za ličnu korist, što će nadležni organi utvrditi.

Malodobna pacijentica V.Š. svakodnevno ima dijetalnu ishranu u skladu sa oboljenjem, koja se odobrava od strane nutricioniste KCUS i na preporuku ljekara. S obzirom na specifičnost oboljenja pacijentica ne smije jesti ništa izuzev preporučene i strogo kontrolirane hrane.

U objavljenom postu traži se i odjeća, što također nije potrebno. Pedijatrijska klinika raspolaže dovoljnjim količinama pidžama i odjevnih predmeta u slučaju da pacijenti nisu sa sobom ponijeli vlastite.

Zloupotrebom kao što je ova uznemirava se osoblje i nanosi šteta statusu KCUS - naveli su iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.