PREDSJEDNIK RS

Dodik zakazao sastanak: Napuštaju li Srbi institucije BiH?

Sastanak će biti održan u Palati predsjednika RS, a glavna tema, prema najavama, bit će "situacija na nivou BiH i aktuelna politička situacija u RS"

Milorad Dodik. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

13.9.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik, zakazao je za danas sastanak predstavnika institucija RS, lidera stranaka i srpskih predstavnika u institucijama BiH. 

Sastanak će biti održan u Palati predsjednika RS, a glavna tema, prema najavama, bit će "situacija na nivou BiH i aktuelna politička situacija u RS".

Dodik je rekao je da je potvrđivanje optužnice u Sudu BiH, progon i istakao da je njegova ustavna obaveza bila da potpiše ukaz o proglašenju zakona koji je usvojila Narodna skupština RS.

- Da nije potpisao ukaze na usvojene zakone, definitivno bi se urušio status Narodne skupštine i pozicija RS, a ovako smo je samo ojačali - rekao je Dodik, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Potpredsjednica stranke Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH izjavila je da SNSD pruža apsolutnu podršku instituciji predsjednika Republike Srpske, ali i Miloradu Dodiku, kao predsjedniku RS i lideru te stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.