"IMAMO ČETIRI OPCIJE"

Dodikov advokat za "Avaz": Sudu BiH šaljemo nova dva zahtjeva, hoće li se predsjedniku RS suditi u Banjoj Luci!?

Mi ćemo imati neke zahtjeve mimo prethodnih prigovora, gdje ćemo moći da istestiramo očekuje li nas pošteno suđenje ili ne - kaže Bubić

Dodik i advokat Bubić. Avaz

Miralem  Aščić

14.9.2023

Goran Bubić, advokat predsjednika RS Milorada Dodika, rekao je jutros za "Avaz" da će odbrana u zakonskom roku podnijeti prigovore na potvrđenu optužnicu Tužilaštva BiH.

No, Bubić je za "Avaz" otrkio da će odbrana predsjednika RS Sudu uputiti nova dva zahtjeva, tačnije ukupno tri uz prigovore na optužnicu.

Nećemo mi žuriti s prigovorima. Nema razloga da žurimo. Pročitao sam optužnicu i sve mi je jasno. Ona je tek jučer uručena i sada se trebamo naći, Dodik i ja, da to sve analiziramo u zakonskom roku - kaže Bubić.

Na pitanje, kako voditi proces protiv Dodika, jer ne priznaje Sud BiH i Tužilaštvo, Bubić odgovara:

 - Još je preuranjeno o tome govoriti. Mi ćemo imati neke zahtjeve mimo prethodnih prigovora, gdje ćemo moći da istestiramo očekuje li nas pošteno suđenje ili ne - kaže Bubić.

Bubić kaže da o tim zahtjevima za sada ne može govoriti, ali da će se sve ubrzo znati.

 - Za sada ne mogu govoriti. Moći ću tek kada ih predamo Sudu. Znači kada bude za Sud, bit će i za javnost. To su dva odvojena zahtjeva po različitim temama i predmetima - kaže Bubić.

Dodikov advokat nam je odgovorio da li će odbrana tražiti prenose nadležnosti postupka sa Suda BiH u Banja Luku, što je Dodik već ranije govorio.

Sve se može desiti što imamo u Zakonu o krivičnom postupku. Ali za sada ne možemo govoriti o tome. To je jedna od stvari. To može četvrta opcija, uz prigovore i dva zahtjeva koja uskoro šaljemo - tvrdi Bubić.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.