DRŽAVNI MINISTAR

U FBiH poskupjela registracija vozila, Forto zatražio smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH

Na ovaj način premija osiguranja od automobilske odgovornosti, koja je obavezna za sve vlasnike vozila u FBiH, poskupljuje čak i do 100 KM

Edin Forto. Twitter

H. J. I.

14.9.2023

U Federaciji BiH poskupila je registracija vozila. 

Zbog toga, ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto zatražio je smjenu rukovodstva rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH.

Kako je saopćeno iz Ministarstva, Forto je zatražio smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH po saznanju da je ova agencija poskupila registraciju vozila izmjenom Odluke o načinu utvrđivanja tarife premije i cjenovnika za osiguranje vlasnika vozila od odgovornosti za štetu prouzrokovanu trećim licima.

Na ovaj način premija osiguranja od automobilske odgovornosti, koja je obavezna za sve vlasnike vozila u FBiH, poskupljuje čak i do 100 KM, naveli su iz Ministarstva.

- Neobično je da zagovarači jačanja države rade na svoju ruku i ovako bitne odluke donose bez konsultacija s državnim nivoom, posebno imajući u vidu da Ministarstvo prometa i komunikacija uređuje dio ove oblasti. Razumljiva je zabrinutost i opravdano negodovanje građana Federacije BiH - rekao je Forto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.