UHAPŠEN U SRBIJI

Otkud uhapšenom Bakirovom jurišniku Zildžiću iskaznica OSA-e?

Podsjećamo, prilikom hapšenja, kod Zildžića je pronađen i pištolj

Kod Zildžića pronađena iskaznica OSA-e. N1 / Avaz

M. Aš.

20.9.2023

Salko Zildžić uhapšen je u Srbiji i trenutno se nalazi u pritvoru. Razlog za to je što je pokušao preći granicu s pištoljem. Iako je imao dozvolu za njega, on ga nije smio unositi u drugu državu. 

Prema pisanju pojedinih medija, kod Zildžića je pronađena iskaznica OSA-e. Postavlja se pitanje odakle Bakirovom jurišniku iskaznica obavještajne agencije? 

Kako "Avaz" već godinama piše i upozorava, bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica i blizak prijatelj Izetbegovića i Zildžića, često je zloupotrebljavao svoju poziciju i izdavao iskaznice članovima SDA. 

Podsjećamo, prilikom hapšenja, kod Zildžića je pronađen i pištolj.

Zildžić je lišen slobode prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, jer je prilikom protivdiverzionog pregleda vozila kojim je upravljao, u istom pronađeno vatreno oružje, pištolj marke "Valter", model "P-99", fabričkog broja FAF4643, kalibra 9x19 mm, s dva okvira 15 metaka istog kalibra.

On je uhapšen prilikom posjete Damiru Mehiću Bibiju, koji mu je blizak prijatelj. Podsjećamo, Damir Mehić Bibi je nedavno uhvaćen na Beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobjegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina. Mehić je 2013. godine učestvovao u ubistvu Emira Džinića.

Salko Zildžić je bivši predsjednik Asocijacije mladih SDA, a sada obnaša funkciju predsjednika GO SDA Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.