SAZNAJEMO

Oduzeti pištolj Osmicinog "agenta" Salke Zildžića poslan na ekspertizu!

Policija i Tužilaštvo Srbije ništa ne žele prepustiti slučaju, s obzirom na povezanost Zildžića i Bibija

Zildižić u problemima, sve će se provjeriti. Avaz

Miralem  Aščić

20.9.2023

Oduzeti pištolj Salke Zildžića, SDA parlamentarca i Bakirovog radikalnog jurišnika, koji je uhapšen prije tri dana u Srbiji zbog pokušaja da unese naoružanje, poslan je na vještačenje, saznaje portal "Avaza".

Blizak prijatelj

Zildžić je, podsjećamo, u Srbiju pokušao ući s pištoljem i 15 metaka, koji su mu odmah oduzeti i Sud mu je već odredio pritvor

Radikalni Zildžić, što smo i objavili sinoć, krenuo je u posjetu osuđenom ubici Damiru Mehiću Bibiju, s kojim je blizak prijatelj. 

No, to je na sudu odbio potvrditi.

Zildžić je lišen slobode prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, jer je prilikom protivdiverzionog pregleda vozila kojim je upravljao, u istom pronađeno vatreno oružje, pištolj marke "Valter", model "P-99", fabričkog broja FAF4643, kalibra 9x19 mm, s dva okvira 15 metaka istog kalibra.

Sada se vještači oružje s ciljem da se utvrdi da li je iz istog počinjeno krivično djelo. Policija i Tužilaštvo Srbije, ništa ne žele prepustiti slučaju, s obzirom na povezanost Zildžića i Bibija.

Ali, ono što baca dodatno sjenu na povezanost Zildžića i struktura SDA je očigledna veza s Osmanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom OSA-e, jer je kod Zildžića pronađena i oduzeta iskaznica ove tajne službe.

Postavlja se pitanje odakle Bakirovom jurišniku iskaznica obavještajne agencije i kako mu je OSA, očigledno u mandatu Osmice,  izdala ovaj dokument.

Zakon jasan

Kako nam je potvrđeno, u evidenciji OSA-e zvanično nema dokaza da su Zildžiću izdati iskaznica i bedž ove sigurnosne agencije. 

Na ovaj način, Mehmedagić je počinio teško krivično djelo, dajući ilegalno iskaznicu radikalnom Salki. Nije to mogao ni po Zakonu o OSA-i, ni po diskrecionom pravu. I ne radi se o penzionerskoj iskaznici, kako tvrde pojedini mediji.

Sada je na potezu Tužilaštvo BiH jer je Osmica očito zloupotrijebio službeni položaj.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.