ODBRANA NASILNIKA

Šutnja govori više od riječi: Četvrti dan od hapšenja Zildžića Bakir se još nije ogradio od svog radikala

Osim lične šutnje Bakira Izetbegovića, čini se da su i stranački funkcioneri dobili zabranu govora o ovoj temi

Bakir Izetbegović i Salko Zildžić. Fena / N1

21.9.2023

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i Bakirov radikal Salko Zildžić već četvrti dan se nalazi u Srbiji u pritvoru.

On je preko granice pokušao prenijeti oružje, što je protuzakonito, bez obzira na dozvolu za nošenje oružja. Da stvar bude gora, on je kod sebe posjedovao i počasnu iskaznicu OSA-e, koju mogu dobiti samo zaslužni bivši uposlenici odlukom direktora.

Brojni sukobi

Sada se postavlja pitanje da li je Osman Mehmedagić, prvi obavještajac porodice Izetbegović dao dozvolu i na osnovu čega Salki Zildžiću, predsjedniku GO SDA Tuzla i bivšem kikbokseru.

Salki Zildžiću zbog pištolja, prema zakonima Srbije, prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a tek ostaje da se vidi šta će biti sa spornom iskaznicom.

Ovaj parlamentarac opskurnog vokabulara, poznat po brojnim sukobima i blizak sa nekim osobama iz kriminalnog miljea u svakoj normalnoj državi se nikada ne bi ni bavio politikom, ali uz podršku Bakira Izetbegovića on je dobijao mnoge, kako stranačke, tako i političke funkcije.

I umjesto da Bakir Izetbegović se pokuša „oprati“ tvrdeći da nije znao kakav je zapravo Salko Zildžić, on šuti.

Zabrana govora

Iako je portal „Avaza“ prvi objavio vijest prije dva dana, on se već tada dva dana nalazio u pritvoru i teško je povjerovati da u njegovoj stranci od prvog dana nisu znali da je Bakirov mezimac iz Tuzle uhapšen.

Osim lične šutnje Bakira Izetbegovića, čini se da su i stranački funkcioneri dobili zabranu govora o ovoj temi. Niti jedan funkcioner SDA nije progovorio o ovoj temi, pa čak ni glavni megafon porodice Izetbegović Haris Zahiragić, koji je sinoć bio gost na javnom servisu.

No, nekada i šutnja govori više od riječi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.