KADAR SNSD-A

Vulić nakon ročišta: Suđenje Dodiku je isto kao suđenje Trampu

On nije kriv i tako će biti, rekla je Vulić

Sanja Vulić. Dejan Rakita / Pixsell

H. J. I.

16.10.2023

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Sanja Vulić danas je došla u Sud BiH kako bi pružila podršku predsjedniku RS Miloradu Dodiku. 

Nakon održanog ročišta, Vulić se obratila medijima a u svojoj izjavi je uporedila suđenje Miloradu Dodiku sa procesom suđenja Donaldu Trampu (Trump), bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država.

- Ono što smo danas vidjeli je cirkus i lakrdija. Čnjenica je da ne daju priliku optuženim da iznesu svoje argumente i stavove. Ovo je apsolutno copy-paste scenarij kako se sudi Donaldu Trampu u Americi. Ako Sud BiH stavlja u isti rang Dodika sa Donaldom Trampom, to je jedino ohrabrujuće. On nije kriv i tako će biti. Jedino ko narušava Ustav BiH je Jasmina Ćosić Dedović, ove sudije i tužitelji. Zbog čega vi sudite Miloradu Dodiku? Zato što je radio svoj posao - kazala je Vulić i dodala:

- Bosna i Hercegovina je sačinjena od dva entiteta. Jedan od tih entiteta je i Republika Srpska. Srbi su birali svoje poslanike, svog predsjednika. Pojavi se jedna sutkinja i kaže ne možete raditi taj posao na taj način. Ma hajte molim vas. Onako ženski da kažem. Ne mogu da vjerujem da ima toliku platu od međunarodne zajednice, a da je došla na ročište s porastom od mjesec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.