DRUGI POLITIČKI FORUM

Krišto i Varhelji obavili razgovor uoči sastanka zvaničnika u Briselu

Krišto je još jednom pozvala sve sudionike Foruma na ubrzanje ispunjavanja preostalih obaveza

Krišto i Varhelji. Vijeće ministara BiH

N. H.

22.11.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obavila je telefonski razgovor s evropskim povjerenikom za proširenje i susjedstvo Oliverom Varheljijem (Varhelyi) o pripremama za održavanje Drugog političkog foruma na visokoj razini između Evropske unije i BiH.

Krišto je upoznala povjerenika Varheljija kako je osobno informirala sve sudionike Prvog političkog foruma na visokoj razini o održavanju drugog sastanka te kako su pripreme za njegovo uspješno održavanje u toku.

Iz izravne komunikacije sa svim liderima političkih stranaka koalicije na državnoj razini istaknula je kako su svi izrazili svoju spremnost da lično budu prisutni u Briselu.

Također, istaknula je kako je i svim ostalim sudionicima Prvog političkog foruma na visokoj razini između BiH i EU, među kojima su članovi Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjednici klubova zastupnika u Zastupničkom domu PS BiH stranaka koalicije na državnoj razini, entitetski i kantonalni premijeri te gradonačelnik Brčko distrikta BiH, uputila pismo u kojem ih je informirala o detaljima pripreme vezano za održavanje Drugog političkog foruma na visokoj razini između Evropske unije te taksativno navela ključne obveze i korake koje treba poduzeti svaka razina vlasti u skladu Izvještaja Evropske komisije o BiH.

Krišto je još jednom pozvala sve sudionike Foruma na ubrzanje ispunjavanja preostalih obaveza sukladno preporukama iz Izvještaja Evropske komisije o BiH za 2023. godinu, posebice ističući napore usmjerene prema ispunjenju Agende 31, koja sadrži prioritete i reforme, ocijenivši ih ključnim korakom prema dobivanju konačnog datuma za otvaranje pregovora za punopravno članstvo do kraja ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.