MIISTAR SIGURNOSTI

Nešić o Helezovim izjavama: Ovo je besprizorno sijanje straha u javnosti i podrivanje stabilnosti zemlje

Niti postoje kampovi u Republici Srpskoj, niti se provode bilo kakve obuke, kazao je Nešić

Nenad Nešić. Fena

H. J. I.

23.11.2023

Nakon izjave ministra odbrane Zukana Helena da u RS postoje kampovi za vojnu obuku, oglasio se ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

- Ovo je besprizorno sijanje straha u javnosti i podrivanje stabilnosti zemlje. Očekujem od OSA-e i predsjedavajuće Vijeća ministara gospođe Borjane Krišto da javnosti saopšte činjenice i zaustave ove monstruozne konstrukcije. Niti postoje kampovi u Republici Srpskoj, niti se provode bilo kakve obuke - kazao je Nešić.

"Notorne laži"

Tvrdi da su Helezove tvrdnje laž, plasirana dan nakon obilježavanja krsne slave MUP-a RS.

- Ako postoje neke paravojske u BiH to su one kojima prijeti Helez, i tim treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH. Sve ostalo su notorne laži s ciljem sijanja straha i širenja netrpeljivosti, te rušenja integriteta MUP-a Republike Srpske. Ovakve laži i postupci su nedolični bilo kome ozbiljnom, a posebno ministru odbrane. Mislim da je krajnje vrijeme da se Tužilaštvo BiH pozabavi kontinuiranim govorom mržnje i širenjem međunacionalne netrpeljivosti od strane Heleza - kazao je Nešić.

"Može rastjerati investitore"

Ministar Nešić je apelovao na sve građane da ne nasjedaju na ovakve manipulacije i da ne strahuju zbog bezbjednosti.

- 28 godina nakon rata treba da pričamo o naučno-tehnološkim centrima, a ne da izmišljamo bajke o kampovima. Mislim da Helez ima ozbiljan problem s poslom na koji je izabran. Slanjem besmislenih konstrukcija u javnost Zukan Helez može samo rastjerati investitore, novac i ljude iz BiH - poručio je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.