PREDSJEDNIK RS

Dodik ponovo udara po koalicijskim partnerima: Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza, sami bi povukli Heleza

O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Vijeću ministara imamo jednu politički neuračunljivu ličnost, nastavio je

Milorad Dodik. N. Šaljić

N. H.

27.11.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik ponovo se oglasio na društvenoj mreži X, poznatijoj kao Twitter. 

- Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza i političke odgovornosti, i da stvarno žele dobro BiH, kako to tvrde, sami bi povukli Heleza - kaže Dodik. 

U nastavku je Dodik kazao da "svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti" govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju". 

- O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Vijeću ministara imamo jednu politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati. Javnost treba da zna da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, "Trojka" daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno.

Ne bi čudilo ni da im je okupljanje "trojkaškog ansambla" u Banjoj Luci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore - kaže Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta dalje navodi da je izjava Stoltenberga "da bez RS nema nikakvog NATO puta" izazvala potres u Federaciji i da je to razlog napada.

- Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu kako bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora da se odgovara. Helez nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara.

Šta govoriti o navodima čovjeka čije tvrdnje jedino podržavaju albanski plaćenici Ališa Kerns (Alicia Kearns) i Nenad Čanak - kaže predsjednik RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.