"AVAZ" NA LICU MJESTA

Video / Ispred Suda BiH nekoliko desetina građana kao podrška Dodiku: Prisutne i jake policijske snage

Ispred Suda BiH se nalaze i državne parlamentarke SNSD-a Snježana Novaković-Bursać i Sanja Vulić

Skupili se da podrže Dodika - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Ekipa "Dnevnog avaza"

6.12.2023

Ispred Suda BiH se okupilo nekoliko desetina simpatizera predsjednika RS Milorada Dodika, kako bi mu pružili podršku uoči početka suđenja.

Ispred Suda BiH se nalaze državne parlamentarke SNSD-a Snježana Novaković-Bursać i Sanja Vulić, ali i predstavnici BORS-a,  entitetske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine VRS.

Prisutne su i jake policijske snage ispred Suda BiH.

Podsjećamo Dodik je, kao i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić, optužen za neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Sud BiH je u oktobru konstatovao da su se izjasnili da nisu krivi jer su obojica na ročištu rekla da ne razumiju optužnicu za krivično djelo “neizvršavanje odluka visokog predstavnika”.

Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. jula ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.